انواع ملین‌های دارویی و طبیعی و تاثیر ملین‌ها بر بیماری‌های نشیمنگاهی

ساخت وبلاگ

<strong>انواع</strong> ملین های <strong>دارویی</strong> و <strong>طبیعی</strong> و <strong>تاثیر</strong> ملین ها بر بیماری های <strong>نشیمنگاهی</strong>

ملین هاموادی هستند کهبهرفعیبوستکمک می کنند.ملین هارا می توان در ردیف مواد طبیعی و یاداروهای اسهال آورجستجو نمود. ملین ها بسته به عملکرد های متفاوتی که در جهترفع یبوستدارند، در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. بهتر است برای انتخاب ملین مناسب با توجه به نوع مشکل ایجاد شده و عملکردی که دارو دارد، با مشورت پزشک داروی مناسب را انتخاب نمایید. میزان مصرف این داروها اهمیت بسیار زیادی دارد، زیرا مصرف بیش از اندازه آنها می تواند موجباسهالشده و یا حتی تاثیر عکسی داشته باشد.

انواع ملین ها

ملین هابر حسباشکال دارویی،فواصل مصرف،سرعت شروع اثر،محل اثرو .... به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. مهمترین ملین های کاربردی به این شرح است :

ملین های تراوش کننده

هدف این نوع ملین رفع یبوست از طریقنرم نمودن مدفوعاست. برای نرم شدن مدفوع نیاز به آب بیشتری در روده است. به همین منظور دارو به گونه ای عمل می کند که مقدار زیادی آب وارد روده بزرگ شود. معروف ترین تراوش کننده هاشیر مگنزیاومنیزیم سیتراتاست. مصرف این نوع ملین می تواند عوارض جانبی مثلتهوع،اسهال، گاز، التهابرا ایجاد کند. همچنینزیاده روی در مصرفاین نوع ملین می تواند موجبکاهش آب بدن، عدم تعادلالکترولیتیوآسیب دیدگی کلیه هاشود.

ملین کننده های مدفوع

این نوع ملین تحت عنوان نرم کننده شناخته می شود. عملکرد این ملین ها به گونه ای است کهرطوبترا در مدفوع نگه می دارد. این دارو موثرترین ملین است کهبدون نسخهنیز ارائه می شود.

ملین ها جذب کننده آب در روده

این نوع ملین از طریقافزایش جرم مدفوعبه نرم نمودن آن کمک می کنند. اما این نوع ملین ها برای همه افراد مناسب نخواهد بود.درد معده،حالت تهوع،استفراغوخارش پوستازعوارض جانبیملین ها جذب کننده آب در روده به شمار می رود. بهتر است این نوع ملین ها بامقادیر زیادی آبمصرف شوند، تا عوارض جانبی آن کاسته شود.

ملین های محرک

این ملین ها با ایجادانقباض در عضلات روده، مدفوع را به سمت مقعد هدایت می کنند. مصرف طولانی مدت این دارو توصیه نمی شود. زیرا افزون بر عوارض جانبی متعدد امکان وابستگی به این داروها وجود دارد. از عوارض جانبی این نوع ملین می توانیم بهدرد معده،ضعفوناتوانی، گرفتگی،حالت تهوعوادرار قهوه ایرنگ اشاره کنیم.

ملین های روان کننده

این نوع از ملین ها، با ایجادغشاء چرببر دیواره روده به عبور راحت تر مدفوع کمک می کنند. این ملین ها دیرتر از سایرین اثر خود را نشان می دهند. معروف ترینملین روان کننده،روغن های معدنیهستند. بدن انسان قابلیت هضم این روغن را ندارد. بنابراین در طول فرآیند گوارش، چربی روغن دچار تحول نمی شود. استفاده طولانی مدت از این نوع ملین ها می تواند موجببی اختیاریشده و در جذب ویتامین ها اختلال ایجاد نماید.

مضرات مصرف ملین ها

همان طور که در قسمت قبل نیز اشاره کردیم میزان مصرف این ملین ها اهمیت بسیار زیادی دارد. زیراسوء مصرفاین مواد می تواند عورض جانبی ناخوشایندی را برای بدن به همراه داشته باشد. برخی ازمضرات ملین هابه این شرح است :

  • عدم حرکت طبیعی روده هابه سبب وابستگی روده

  • آسیب به لوزالمعدهو پوشش لایه روده

  • عدم تعادلالکترولیت

  • دهیدراتهشدن بدن

  • کاهشمقاومت ناخن

  • خطر ابتلا بهسنگ کلیه

ملین های طبیعی

مصرفداروهای ملیندر طولانی مدت به خصوص برای مبتلایان به یبوست مزمن می تواند خطرات بسیاری را به دنبال داشته باشد. ملین های طبیعی در مقایسه با داروهای ملین مضرات بسیار کمتری داشته و اغلب بدونعوارض جانبیهستند. برخی از مهمترین ملین ها طبیعی به این شرح است :

  • روغن کرچک،این روغن بهترین ملین برای رفعیبوستاست. برای این منظور می توانید یک قاشق غذا خوری روغن کرچک را باشیر گرممخلوط و قبل از خواب بنوشید.

  • روغن زیتون، مخلوطی ازروغن زیتونوآب لیمورا تهیه نموده و حداقل یک بار در هفته از آن بنوشید.

  • آبلیمو: آبلیمو نوعیپاک کننده رودهبه شمار می رود. برای این منظور می توانید آب یک لیمو را گرفته و در یک لیوان حل کنید و هر روز بنوشید.

  • قهوه: کافئین موجود در قهوه نوعیملین طبیعیبه شمار می رود. برای این منظور هر روزیک فنجان قهوهبنوشید.

  • کشمش: کشمش منبع غنی ازفیبراست. کشمش می تواند داروی بسیار مناسبی برایزنان باردار مبتلا به یبوستباشد. برای این منظور پیشنهاد می شود، هر شب مقداری کشمش را در آب بخیسانید و صبح روز بعدناشتامیل کنید.

  • آلوئه ورا: مصرفژل آلوئه ورامی تواند به عنوان مسهل طبیعی عمل نماید. درمصرفآلوئه ورازیاده روی نکنید، زیرا ممکن است اثرات عکس داشته باشد.

تاثیر ملین ها بر بیماری های نشیمنگاهی

بیماری های نشیمنگاهی شامل بیماری هایبواسیر، شقاق، فیستولوکیست موییمی باشد.یبوستیکی از عوامل اصلی ایجاد کنندهبواسیروشقاقبه شمار رفته و در تشدید علائم بیماری هایفیستولوکیست موییموثر است. به همین ترتیب یکی از راهکارهای اصلی برای درمان این بیماری ها به خصوص در دورانپس از جراحیدرمانیبوستو جلوگیری از آن است.

اغلب پزشکان پس از جراحی بیماریهای نشیمنگاهیمصرف ملین هارا توصیه می کنند تا از بروزیبوستوعود مجدد بیماری هاجلوگیری کنند.

ویژگی های عینک آفتابی...
ما را در سایت ویژگی های عینک آفتابی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 9eynakaftabi200 بازدید : 128 تاريخ : يکشنبه 14 مهر 1398 ساعت: 21:56